Europees kampioen tijdrijden schat de concurrentie in: "Evenepoel sowieso de gevaarlijkste klant"
Redactie vanuit Grimbergen
| 0 reacties

Victor Campenaerts houdt vooral rekening met Remco Evenepoel

Europees kampioen tijdrijden schat de concurrentie in: "Evenepoel sowieso de gevaarlijkste klant"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts is als Europees kampioen tijdrijden uiteraard favoriet voor de tijdrit in de Baloise Belgium Tour in Grimbergen. Het is wel afwachten hoe hij zijn val verwerkt heeft, maar daar maakt hij zich weinig zorgen om. Wel is het een lastige opdracht om Evenepoel te kloppen.

Hoe is het nu eigenlijk met Victor Campenaerts na zijn val? "Dat valt goed mee. Ik heb jammer genoeg al ergere valpartijen meegemaakt." Het parcours bevalt hem alvast. "Het is wel een mooie tijdrit. Er liggen een paar moeilijke bochtjes in. Driehonderd van de laatste vijfhonderd meter lopen omhoog."

Met enkele concurrenten houdt Campenaerts rekening. "Evenepoel is sowieso de gevaarlijkste klant. Lasse Norman Hansen zou ik ook als gevaarlijk aanzien", overloopt Campenaerts zijn lijstje. Binnen Lotto wordt er ook wel wat van die andere kopman verwacht. "Ik denk dat Tim Wellens zeker een goede tijdrit gaat rijden."

VOL VERTROUWEN

Iemand met de kwaliteiten van Campenaerts kan uiteraard wel uitgaan van eigen sterkte. "Ik ben toch wel vol vertrouwen. Dit is een minder sterk deelnemersveld dan eender welke tijdrit ik in het laatste anderhalf jaar gedaan heb. We proberen er het beste van te maken."

Het wordt in het klassement nog een strijd met The Wolfpack. "In de Ardennen hebben wij twee pionnen en zij één. Vandaag zal Evenepoel wel niet echt tijd verliezen. Ik denk dat wij wel de kaarten hebben om de koers in handen te nemen, maar een minuut goedmaken is uiteraard niet gemakkelijk. Als Tim Wellens solo gaat, heeft  hij maar 40 seconden nodig. Want er zijn ook de Gouden KM en bonificatieseconden aan de meet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties