Ex-renner van Quick.Step zag zwaar ongeluk van Froome gebeuren: "Ik dacht dat hij dood kon zijn"
Redactie
| 3 reacties

Dan Martin zag het zware ongeluk van Chris Froome voor hem gebeuren

Ex-renner van Quick.Step zag zwaar ongeluk van Froome gebeuren: "Ik dacht dat hij dood kon zijn"
Foto: © photonews

De Ier Dan Martin (UAE Emirates) reed net achter Chris Froome en Wout Poels toen de kopman van Ineos zwaar tegen een muur smakte in de verkenning van de tijdrit. Dat beeld speelt zich nog vaak af door het hoofd van de ex-klimmer van Quick.Step.

Martin was net als Froome de tijdrit aan het verkennen en zag het zware ongeluk van de Brit gebeuren. "Het is vreselijk om zoiets te zien", aldus Martin bij Cyclingnews. "Neil (Stephens, ploegleider, red.) en ik kwamen net bij hem aan de top van de klim, maar we bleven achter hem omdat we hun verkenning niet wilden verstoren. En toen gebeurde het."

'Kon veel erger zijn'

Froome hield meerdere breuken over aan het ongeluk. "Neil en ik keken naar elkaar in volledige stilte. We stonden daar 20 seconden lang te bibberen. Ik bleef bij de teamauto en ik vroeg of ik iets kon doen. Het kon nog veel erger geweest zijn. Ik dacht dat hij dood kon zijn. Het was niet bepaald leuk om dat te zien."

"Chris had geen tijd meer om iets aan zijn snelheid te doen. Het was niet makkelijk om mij daarna opnieuw te focussen. Ik dacht er heel de nacht aan en het beeld bleef zich in mijn hoofd afspelen. Het toont ook aan hoe gevaarlijk wielrennen kan zijn. Voor iedereen. Het is mij ook al overkomen op training, maar dan wel aan een tragere snelheid", besluit Martin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties