Excuses van Nathan Van Hooydonck, die net als mecanicien een officiële waarschuwing krijgt
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 22 reacties

Nathan Van Hooydonck excuseert zich voor gedrag tijdens tweede etappe Baloise Belgium Tour

Excuses van Nathan Van Hooydonck, die net als mecanicien een officiële waarschuwing krijgt
Foto: © photonews

Nathan Van Hooydonck en de mecanicien van de neutrale volgwagen hebben allebei een officiële waarschuwing van de UCI gekregen. De CCC-renner, die in de Baloise Belgium Tour de Belgische selectie vertegenwoordigt, maakte zich enorm boos omdat hij na pech geen nieuw wiel kreeg.

Van Hooydonck zat in de finale mee met de juiste groep, maar kreeg dan met pech te maken. Een mecanicien wilde de jonge Antwerpenaar geen nieuw wiel geven (lees er hier meer over) omdat Van Hooydonck hem verbaal aangevallen had.

Bovendien had de Belgische renner ook al zijn wiel richting de auto weggesmeten. Zowel Van Hooydonck als de mecanicien kwam er vanaf met een officiële waarschuwing wegens 'incorrect gedrag'. 

Excuses

Achteraf volgden er wel excuses van Van Hooydonck. "Ik reed in het midden van de weg met een lekke band toen de neutrale wagen mij passeerde. Ik riep dat de auto moest stoppen, maar ik werd genegeerd. Na 300 meter stopte de auto toch. Omdat ik in het heetst van de strijd het gevoel had dat ik genegeerd werd en nog meer tijd verloor, heb ik enkele domme dingen gezegd en mijn wiel gegooid. Ik wil me dan ook excuseren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties