Hammer Series blijft uitbreiden en trekt in 2020 naar ... Zuid-Amerika
Redactie
| 3 reacties

Hammer Series trekt in 2020 naar Colombia

Hammer Series blijft uitbreiden en trekt in 2020 naar ... Zuid-Amerika
Foto: © photonews

De Hammer Series is sinds vorig jaar nieuw in het peloton, maar het concept met de drie verschillende categorieën (Climb, Sprint en Chase) blijkt aan te slaan. Volgend seizoen trekt de Hammer Series zelfs naar Zuid-Amerika.

Volgend jaar zal er voor het eerst in Colombia gereden worden. Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt. De Hammer Colombia, die in Pereira doorgaat, wordt eind februari gereden. Bovendien is er ook voor de vrouwen goed nieuws, want ook zij mogen voor het eerst proeven van de Hammer Series. 

Tom Dumoulin (Sunweb) en Tim Wellens zijn alvast tevreden. "Het is heel mooi dat de Hammer Series volgend jaar ook in Colombia doorgaat", klinkt het bij de Nederlander. "Wielrennen is daar al zeer populair. Ook het vrouwenevenement is heel cool. Het wordt ongetwijfeld een mooie editie."

"Ik denk dat het één groot avontuur wordt en ik ben dan ook benieuwd om Colombia voor de eerste keer te zien", aldus Wellens. "Ik heb al veel gehoord over de vele fans langs de kant van de weg. Het wordt ongetwijfeld een bijzondere ervaring. Iedere renner drinkt koffie op de bus, tijdens het ontbijt en heeft zelf een speciale koffiemachine op de hotelkamer… bijna iedere renner houdt van koffie!"

Goed nieuws voor vrouwenkoers

Ook de Nederlandse toprenster Annemiek van Vleuten is blij met de intrede van de Hammer Series in het vrouwenwielrennen. "Ik heb al veel geweldige verhalen gehoord van wielrennen in Colombia, dus ik ben blij dat we er volgend seizoen kunnen koersen", aldus de renster van Mitchelton-Scott. "Dit is goed nieuws voor het vrouwenwielrennen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties