Jakobsen stelt eigen belang niet voorop in tijdrit: "Remco heeft al behoorlijke voorsprong"
Redactie vanuit Grimbergen
| 5 reacties

Jakobsen wil vooral risico's vermijden in tijdrit in Grimbergen

Jakobsen stelt eigen belang niet voorop in tijdrit: "Remco heeft al behoorlijke voorsprong"
Foto: © photonews

Fabio Jakobsen rijdt in de Baloise Belgium Tour rond in de rode trui als leider in het puntenklassement. Bovendien staat de Nederlander ook nog tweede in de stand. Ook voor hem staat er dus aardig wat op het spel in de tijdrit, maar Jakobsen wil vooral de risico's schuwen.

Gezien zijn positie in het klassement zou het beschouwd kunnen worden als een belangrijke afspraak, maar Jakobsen staat niet bepaald bekend als een sterke tijdrijder. "Zondag gaan we nog een keer sprinten, maar eerst vandaag de tijdrit overleven. Normaal gesproken neem ik geen risico's", zegt de sprinter aan Wielerkrant.

Hij weet natuurlijk zelf ook wel wat hij kan en niet kan. "Het is niet mijn specialiteit, plus Remco Evenepoel heeft toch een behoorlijke voorsprong in het klassement. Die voorsprong moeten we morgen en overmorgen ook verdedigen."

KNOKKEN VOOR EINDZEGE

Het vertrouwen bij Deceuninck-Quick.Step in Remco Evenepoel is logischerwijs enorm groot. "Gisteren heeft ie laten zien dat hij de sterkste is. Daar zijn we heel blij mee en dus kunnen we alleen maar voor de eindzege knokken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties