Leider Evenepoel nodigt tegenstand uit om aan te vallen: "Hoe harder, hoe liever"
Redactie vanuit Grimbergen
| 32 reacties

Remco Evenepoel behoudt leiderstrui en kijkt uit naar Ardennenrit

Leider Evenepoel nodigt tegenstand uit om aan te vallen: "Hoe harder, hoe liever"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel werd vierde in de daguitslag en toch was er op zijn gezicht geen spatje teleurstelling te bemerken. De leider was gelukkig dat hij zo weinig tijd verloren had op zijn concurrenten. Hij kijkt er al naar uit om de volgende dagen hun aanvallen te pareren.

De inspanningen uit de etappe naar Zottegem leken hem in Grimbergen niet teveel te hinderen. "Bij het begin van de opwarming waren de benen nog wat stijf en voel je dat het melkzuur er nog in zat. Na een paar keer diepgaan, is dat weg. Ik wist vooraf dat het moeilijk zou zijn om te winnen. Ik heb amper twee seconden verloren, dat is een perfecte zaak voor het klassement."

Toch klopte Evenepoel even op zijn stuur aan de finish. "Ik dacht dat ik sneller gereden had", lachte de jongeman in de blauwe trui. "Die tijden liegen nooit. Als je 2,5 seconden verliest, denk je wel: waar heb ik dat verloren? Bij de eerste bocht nam ik iets teveel risico's en kwam er een klein windvlaagje bij. Zo'n afstand is op de pure macht. Tim Wellens, Victor Campenaerts en Nathan Van Hooydonck: die hebben dat in de benen."

Er mag wel verwacht worden dat de tegenstand veelvuldig gaat aanvallen. Met name de troepen van Lotto-Soudal. "Hoe harder, hoe liever. Wij gaan de trui verdedigen. Zij gaan zeker niet in de vroege vlucht kruipen. Ze weten ook dat wij dat zullen controleren."

WET VAN DE STERKSTE IN DE ARDENNEN

De vierde etappe van en naar Seraing moet helemaal Evenepoel zijn ding worden. "Ik ken de klimmetjes vanbinnen en vanbuiten", klinkt het vol vertrouwen. "Een Ardennenrit is altijd spektakel en nooit plat. Daar geldt de wet van de sterkste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties