Lotto Soudal maakt selectie voor Ronde van Zwitserland bekend: "Dit jaar nog zwaarder dan andere jaren"
Redactie
| 2 reacties

Lotto Soudal met Tiesj Benoot en Maxime Monfort naar de Ronde van Zwitserland

Lotto Soudal maakt selectie voor Ronde van Zwitserland bekend: "Dit jaar nog zwaarder dan andere jaren"
Foto: © photonews

Sommige renners kiezen voor de Dauphiné als laatste voorbereiding op de Tour, anderen zijn dan weer hondstrouw aan de Ronde van Zwitserland, die zaterdag van start gaat. Lotto Soudal lijkt vooral op Tiesj Benoot en Maxime Monfort te rekenen.

Ploegleider Mario Aerts voorspelt een lastige koers. "De Ronde van Zwitserland zal dit jaar nog zwaarder worden dan andere jaren", weet Aerts. "Op de twee tijdritten na, is het bijna altijd klimmen geblazen. De negende en laatste rit is misschien wel de lastigste van allemaal, maar ik denk dat het klassement al vroeger in een beslissende plooi zal liggen."

Jelle Vanendert maakt zijn rentree na zijn snelle opgave in de Ronde van Italië. "Over onze ambities durf ik me voorlopig nog niet echt uitspreken. Binnen onze selectie keren enkele renners terug uit blessure. Denk bijvoorbeeld aan Jelle Vanendert, die met knieproblemen de Giro moest verlaten. Met Stan Dewulf hebben we een jong talent in de selectie. Hij zal vooral ervaring moeten opdoen in zijn eerste zware ronde."

Benoot en Monfort op hoogtestage

"Adam Hansen, die de Giro uitreed, zou fit moeten zijn, maar die rijdt dan weer in dienst van een Maxime Monfort of een Tiesj Benoot. Die laatste twee zijn samen op hoogtestage geweest. Vooral voor Tiesj zijn er enkele etappes die hem goed moeten liggen. We kijken van dag tot dag en zien later wel of er klassementsambities aan te pas komen", zegt de ploegleider van Lotto Soudal nog. 

De selectie van Lotto Soudal voor de Ronde van Zwitserland: Tiesj Benoot, Stan Dewulf, Adam Hansen, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande, Jelle Vanendert en Enzo Wouters

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties