Nederlandse ploegmaat even kwaad na zege Evenepoel: "Zo draai je mij ook de nek af, hé"
Redactie
| 93 reacties

Fabio Jakobsen wond zich even op na zege van Remco Evenepoel

Nederlandse ploegmaat even kwaad na zege Evenepoel: "Zo draai je mij ook de nek af, hé"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel voerde donderdagnamiddag een indrukwekkend nummertje op in de Baloise Belgium Tour, maar toch was zijn Nederlandse ploegmaat Fabio Jakobsen niet helemaal tevreden na afloop. Hij spelde de 19-jarige youngster even de les.

Jakobsen feliciteerde het Belgische supertalent met zijn eerste profzege, maar was daarna ook kritisch. "Goed gedaan, man. Maar rustig blijven, hé. Je gaat te vroeg. Zo draai je mij ook de nek af, hé", aldus de snelle Nederlander. "Je bent de beste, maar ja, ik ben kwaad. Ik heb heel de koers geen bidon kunnen pakken. Alleen maar jij."

"Opbouwende kritiek richting Remco", verklaarde Jakobsen later. "Op 40 km van de finish was er een woordenwisseling tussen ons. Op dat moment was het te vroeg om alleen te gaan. Ik heb een enorm respect voor het nummer dat hij opvoert. De boosheid was er omdat ik in de laatste twee uur geen bidon kon nemen en met krampen zat."

Jakobsen was zich er ook niet van bewust dat hij gefilmd werd toen hij zich even boos maakte. "Ik vind het überhaupt bijzonder dat er camera's staan waar de renners zich moeten omkleden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties