Ook Wellens mag na zege in Grimbergen dromen van BK tijdrijden: "Denk dat Van Aert beste troeven in handen heeft"
Redactie vanuit Grimbergen
| 10 reacties

Wellens wint spannende tijdrit en duidt Van Aert aan als favoriet op BK

Ook Wellens mag na zege in Grimbergen dromen van BK tijdrijden: "Denk dat Van Aert beste troeven in handen heeft"
Foto: © photonews

Lotto-Soudal had misschien in eerste instantie gedacht met Victor Campenaert de tijdrit in Grimbergen te winnen, maar het was Tim Wellens die de ploeg van Marc Sergeant de zege bezorgde. Zo noteren we alweer een kandidaat voor het BK tijdrijden. Van Aert is daar volgens Wellens favoriet.

Wellens deed een secondje beter dan een sterke Nathan Van Hooydonck en dat was genoeg voor de overwinning. "De top vier eindigt heel dicht bij mekaar. Er is een heel klein verschil. Het tweede deel was het zwaarste. Ik ben ook wel heel snel begonnen. Ik vreesde dat ik ging stilvallen, maar ik kon het volhouden. Het was op de kracht en er stond ook wat wind", schetst Wellens de omstandigheden.

Ik ga er alles aan doen om nog het klassement te winnen 

"In een korte tijdrit zijn de tijdsverschillen heel klein. In theorie was deze tijdrit heel belangrijk, want tijd goedmaken is altijd moeilijk. Doordat ik gisteren zoveel tijd verloren ben, speelde de tijdrit een mindere rol dan ik had gedacht. Ik ga er wel alles aan doen om nog het klassement te winnen. Het is geen geheim dat we daarvoor heel aanvallend moeten koersen", doet Wellens de verdere strategie van Lotto uit de doeken.

Was het achteraf bekeken dan toch geen tactische fout om niet met Remco Evenepoel mee te gaan in de tweede rit? "Op dat moment had ik wel kunnen meegaan. Ik had niet verwacht dat ze zover gingen wegrijden. Remco was wel de beste, dat staat vast."

In elk geval heeft hij Victor Campenaerts in zijn discipline eens kunnen kloppen. Gaat hij hem daarmee nu pesten? "Neen, ik denk niet dat het daar het moment voor is", lacht de ritwinnaar. "Gisteren was zijn moreel al laag." Met ook nog Wellens als kanshebber moet het een prachtig BK tijdrijden worden. "Iedereen is zowat favoriet. Ik denk dat Van Aert toch de beste troeven in handen heeft naar het BK toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties