Opnieuw prijs voor Deceuninck-Quick.Step: Alaphilippe ziet dagje in de aanval beloond na prangende sprint

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Opnieuw prijs voor Deceuninck-Quick.Step: Alaphilippe ziet dagje in de aanval beloond na prangende sprint
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe is klaar voor de Ronde van Frankrijk. De Franse alleskunner van Deceuninck-Quick.Step won de zesde rit in de Dauphiné. Hij troefde de Oostenrijker Gregor Mühlberger (BORA-hansgrohe) af na een dagje in de aanval.

Wout Van Aert had de afgelopen twee dagen de wielerliefhebbers vermaakt met een twee op twee in de tijdrit van woensdag en de massasprint van donderdag. Donderdag was het echter andere koek en tijd om te klimmen.

Ruime voorsprong

Het inspireerde smaakmaker van dit seizoen Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick.Step) om al na 12 kilometer in de aanval te gaan. De Fransman kreeg de Italiaan De Marchi (CCC) en de Oostenrijker Mühlberger (BORA-hansgrohe) mee. Het peloton vond dat allemaal oké, de voorsprong van het trio liep in een etappe met acht hellingen op tot boven de twaalf minuten.

Het was pas op de slotklim dat de beslissing viel. Alaphilippe probeerde het tot twee keer toe met een demarrage, maar zijn twee metgezellen kraakte niet. Met de top in zicht was het dan toch op bij De Marchi, waardoor Alaphilippe en Mühlberger de afdaling met twee voor hun rekening namen. 

Sprint met twee

In de laatste hectometers bleef Alaphilippe netjes in het wiel van de Oostenrijker zitten. De Marchi had het duo nog in het vizier, maar zou niet meesprinten voor de zege. Alaphilippe treuzelde erg lang om zijn motor in gang te krijgen, maar na een beklijvende sprint bleef hij Mühlberger dan toch nipt voor en boekte hij zijn tiende zege van het seizoen. 

Adam Yates en Wout Van Aert behouden respectievelijk het geel en het groen, al moet die laatste de witte jongerentrui wel afstaan aan een andere landgenoot: Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties