Tim Wellens is de beste tijdrijder in Grimbergen, straffe Evenepoel blijft leider na mooie ereplaats
Redactie
| 8 reacties

Tim Wellens wint de tijdrit in de Baloise Belgium Tour, Remco Evenepoel blijft leider

Tim Wellens is de beste tijdrijder in Grimbergen, straffe Evenepoel blijft leider na mooie ereplaats
Foto: © photonews

Tim Wellens (Lotto Soudal) heeft de tijdrit in de Baloise Belgium Tour gewonnen. In Grimbergen was hij sneller dan Nathan Van Hooydonck. De leiderstrui blijft om de schouders van de 19-jarige Remco Evenepoel, die knap vierde werd.

De derde etappe in de Baloise Belgium Tour was een korte maar technische tijdrit in het centrum van Grimbergen. Kon Remco Evenepoel zijn leiderspositie vasthouden en misschien zelfs meedoen voor de zege? De concurrentie was natuurlijk groot, met onder meer Tim Wellens en Victor Campenaerts van het Lotto Soudal-kamp. 

Van Hooydonck lang in hot seat

Nathan Van Hooydonck was degene die het langst in de hot seat mocht zitten. Was het de frustratie van gisteren na de mechanische pech en het wiel dat hij niet kreeg? Feit was dat de renner die de kleuren van de nationale ploeg vertegenwoordigt in deze Ronde van België, een dijk van een tijdrit neerzette. 

Specialist Ryan Mullen, 5x Iers kampioen tijdrijden, en Niki Terpstra konden misschien wel onder de tijd van Van Hooydonck duiken, maar zij sukkelden allebei met een schakelprobleem. Weg beste tijd, opluchting bij Van Hooydonck. 

Daarna was het vooral uitkijken naar Victor Campenaerts, die donderdag nog zwaar ten val kwam in de slipstream van Remco Evenepoel. De werelduurrecordhouder begon twijfelachtig op het technische parcours en zette geen al te beste tussentijd neer. In het tweede deel kwam de motor helemaal op gang, maar het was niet voldoende voor de snelste tijd. 

Wellens de snelste

Ploegmaat Tim Wellens deed het wél beter dan Campenaerts. Hij reed Van Hooydonck uit de hot seat, maar dan was het natuurlijk wachten op fenomeen en leider Evenepoel, de ritwinnaar van donderdag. Die reed een meer dan degelijke tijdrit, maar strandde op de vierde plek. Zo blijft het Belgische toptalent wel leider en kan hij met vertrouwen naar de lastige Ardennenrit van zaterdag. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties