Wout Van Aert: "Ik de nieuwe Boonen? Dat is nog een heel lange weg"
Redactie
| 43 reacties

Wout Van Aert wil niet weten van een vergelijking met Tom Boonen

Wout Van Aert: "Ik de nieuwe Boonen? Dat is nog een heel lange weg"
Foto: © photonews

Wat kan Wout Van Aert niet? Woensdag toonde hij dat hij een tijdrit op WorldTour-niveau kan winnen, een dag later wint hij zomaar eventjes een massasprint. "Ik de nieuwe Boonen? Dat is nog een heel lange weg."

Wout Van Aert bedankt voor die eer om met Tom Boonen vergeleken te worden. Ondanks dat hij nog steviger in het groen zit en zonder ongelukken zondag de Dauphiné met het puntenklassement op zak verlaat. "Boonen, dat is toch een grote naam. Ik ben nog lang niet waar Tom Boonen is gekomen. Dat is nog een heel lange weg", bekent Van Aert in HLN.

Ooit dan maar voor het groen in de Tour gaan? "Dit jaar zeker niet. Ooit? Dat weet ik niet. Ik heb er nog niet over nagedacht. In de Dauphiné is het aantal sprinters beperkt. Alleen Sam Bennett is hier. In de Tour is iedereen present. Dat wordt een heel ander verhaal."

Witte trui

De renner van Jumbo-Visma is ook de leider in het jongerenklassement, maar het wit tot zondag behouden, wordt een moeilijke opgave. "Ik kan het misschien proberen. Dan moet ik me helemaal dubbel plooien om zo weinig mogelijk achterstand te hebben in bergen. Bjorg Lambrecht staat dicht. Die weegt zo'n twintig kilo minder dan ik als ik het snel uitreken", aldus Van Aert.

"Twee en een halve minuut mogen geen probleem vormen voor hem. Dromen over een bergrit mag. Dat is te hoog gegrepen voor mij. Ik moet realistisch blijven. Ik had ook niet verwacht dat ik kon wat ik nu al heb gedaan. Maar straks moeten we over bergen waar je meer dan een uur aan het klimmen bent. Dan moet ik het afleggen tegen de lichte mannen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties