Belgische klimmer blijft op de sukkel, carrière zelfs in gevaar: "Weten de oorzaak niet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Belgische klimmer blijft op de sukkel, carrière zelfs in gevaar: "Weten de oorzaak niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bart De Clercq (32) heeft de eerste bergrit in de Dauphiné niet overleefd. De renner van Wanty-Gobert, die met een kunstheup rijdt, stapte in de eerste bevoorrading af en komt begin volgende maand niet aan de start van de Tour de France. Meer zelfs, de carrière van de klimmer is in gevaar.

Begin vorig jaar kwam De Clercq zwaar ten val en brak hij zijn linkerheup. Na een jaar vol kommer en kwel en twee mislukte operaties werd er in oktober 2018 een kunstheup geplaatst. Maar de ex-renner van Lotto Soudal blijft op de sukkel, deze keer met onverklaarbare pijn aan het rechterbovenbeen. 

"We weten niet wat de oorzaak is en dus weten we ook niet wat we eraan moeten doen", zegt ploegdokter Joost De Maeseneer in HLN. "Alle specialisten zijn de revue gepasseerd en er wordt geen oplossing gevonden." De Tour rijden is alvast uitgesloten. Meer zelfs: zijn carrière is in gevaar. "Het ziet er niet goed uit", aldus De Maeseneer nog. 

'Dag na dag forceren'

Op zijn eigen website reageerde De Clercq inmiddels op zijn opgave. "Ik moest me dag na dag steeds meer forceren om de ritten uit te rijden, dus heb ik besloten om in de bevoorrading af te stappen", aldus De Clercq.

"Er bleef geen andere keuze over. Jammer genoeg zie ik ook mijn grote motivatie om aan de Tour deel te nemen in het water vallen. Ik zal me moeten herbronnen en na wat rust moeten hopen dat er toch beterschap komt in mijn fysieke toestand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties