Campenaerts opnieuw met lof voor Evenepoel na ritzege: "Maar als ik twee dagen geleden niet val, dan win ik deze ronde"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 62 reacties

Ritzege in de Baloise Belgium Tour een mooie troostprijs voor Victor Campenaerts

Campenaerts opnieuw met lof voor Evenepoel na ritzege: "Maar als ik twee dagen geleden niet val, dan win ik deze ronde"
Foto: © photonews

Primeur voor Victor Campenaerts. Tijdritten won hij wel al natuurlijk, maar een wegkoers winnen bij de profs lukte hem nooit eerder. Tot de vierde etappe en de koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour.

Het plan van Lotto Soudal voor de etappe van zaterdag was duidelijk: aanvallen, aanvallen en nog eens aanvallen. "We stonden met vier man in de top tien, maar daar waren we niet voor naar hier gekomen", vertelde Campenaerts in het flashinterview. "Er was slechts één optie: aanvallen. We wilden het peloton doen plooien, maar dat was toch niet gemakkelijk. Maar deze zege is toch een hele mooie troostprijs."

"Ik voelde dat ik een goede dag had. Remco was weer supersterk en zo zat ik in een zetel. Ik had ook meer overschot dan twee dagen geleden. Ik had eigenlijk veel vertrouwen dat ik die sprint zou winnen. Dit is goed voor de moraal: mijn eerste wegkoers die ik bij de profs kan winnen. Tegen misschien wel één van de grootste coureurs van zijn generatie", deed Campenaerts er nog een schepje bovenop. 

Sterke Evenepoel

Al baalde hij ook wel een beetje door zijn valpartij van twee dagen geleden. "Ik viel door de vermoeidheid, maar als ik er nog bij was gebleven, dan win ik deze ronde", is de werelduurrecordhouder zeker. Campenaerts stak bovendien opnieuw een pluim op de hoed van Evenepoel. "Wat hij bij de junioren heeft gedaan, was al super. In Romandië zag ik hem een eerste keer in koers en dat was toch niet van wat ik ervan verwacht had", bekent hij.

"Maar hij kwam net uit de Ronde van Turkije, dus dat is zeker niet gemakkelijk. Maar als je dan hoort en ziet wat hij in de Hammer Series doet en dan twee dagen geleden en gisteren in die tijdrit. Vandaag nam hij opnieuw de koers in handen. Ik win wel, maar hij zorgde ervoor dat die zege nooit in gevaar kwam."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties