Eerste Belg in langste en zware Dauphiné-rit: "Ik heb een uitstekend gevoel"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Xandro Meurisse tankt vertrouwen met 11e plek in zware 6e Dauphiné-rit

Eerste Belg in langste en zware Dauphiné-rit: "Ik heb een uitstekend gevoel"
Foto: © photonews

Met een 11e plek was Xandro Meurisse vrijdag de eerste Belg in de langste etappe van de Dauphiné. "Ik heb een uitstekend gevoel", aldus de renner van Wanty-Gobert.

Nochtans beloofde de start van de zesde etappe niet veel goeds voor Meurisse. "Ik heb geprobeerd om vanaf de start aan te vallen, maar in het begin van de etappe had ik niet zo'n goed gevoel", vertelt hij. "Ik wist dat we vooraan moesten rijden voor een cruciaal moment in de voorlaatste klim. We waren nog met vijf van de ploeg aan de voet van de laatste beklimming, die we aan een strak tempo opgereden zijn."

"Ik ben goed gepositioneerd gebleven, maar aan het einde van de afdaling bevond ik me wat te ver om een goed resultaat te behalen. De laatste 500 meter kwam ik nog opzetten, waardoor ik net aan de deur van de top 10 kom kloppen. Het is spijtig."

Sterk collectief

Al is dit resultaat natuurlijk wel een mooie opsteker. Voor Meurisse én de ploeg. "Ik heb een uitstekend gevoel en we hebben opnieuw getoond dat we een goed collectief hebben", klinkt het. "We kunnen deze twee bergetappes met vertrouwen aanvatten, zeker omdat Guillaume naar een mooie vorm evolueert."

"We gaan er alles aan doen om hem te helpen in het klassement. Persoonlijk doe ik mijn best om hem zo lang mogelijk te assisteren. Vorig jaar was zaterdag mijn zwarte dag, die ik niet opnieuw hoop te beleven dit jaar. Maar het essentiële is om de ploeg te helpen en de komende weken goed voor te bereiden", besluit Meurisse

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties