Fenomenale prestatie volgens de bondscoach: "Remco reed iedereen in de vernieling, indrukwekkend"
Redactie
| 23 reacties

Bondscoach Rik Verbrugghe onder de indruk van prestatie Remco Evenepoel in Ronde van België

Fenomenale prestatie volgens de bondscoach: "Remco reed iedereen in de vernieling, indrukwekkend"
Foto: © photonews

We zouden al bijna denken dat Remco Evenepoel een doorwinterde prof is als we hem bezig zien in de Baloise Belgium Tour. Maar nee, het wonderkind van Deceuninck-Quick.Step is nog maar 19 jaar oud. Ook bondscoach Rik Verbrugghe is onder de indruk van zijn prestaties.

Donderdag boekte Evenepoel zijn eerste profzege, vrijdag hield hij stand in de tijdrit. "Hij is echt indrukwekkend", beaamt Verbrugghe in HNB. "Iedereen wist dat hij een supertalent was, maar donderdag bewees hij zijn ongelofelijke kracht op een Vlaams parcours, dat niet echt het zijne is. Hij reed iedereen in de vernieling, indrukwekkend. Hij gaat die Ronde van België gewoon winnen, en op zijn leeftijd is dat een fenomenale prestatie."

Verbrugghe sprak in de Ronde van Californië een uur met zijn coach Koen Pelgrim. "Ik weet heel goed hoe er met hem wordt gewerkt. Ik heb Remco in het begin van het seizoen gezegd: Het is je eerste jaar in de WorldTour, we gaan niet van in het begin plannen maken. We zien wel. In juli zullen we eens aan tafel gaan zitten", grijnst de bondscoach. "Maar hij blaast nu al alles weg, dus hij doorstaat het allemaal goed."

Verwachtingen

Door die straffe prestaties ligt de lat wel steeds hoger voor Evenepoel, net als de groeiende verwachtingen. "Ja, dat dwingt hij zelf af. Je mag vooraf nog zeggen: Rustig, rustig, Remco. Maar als hij wint, kan je hem niet tegenhouden. Eén van de moeilijkste zaken in de koers is bevestigen. Nu zullen ze nog meer van hem verwachten."

"Als hij volgend jaar de Ronde van België niet wint, zal hij in de ogen van de mensen gefaald hebben. Dat kan een probleem worden, hij zal daarmee moeten leren omgaan. Maar hij zit wel in een ploeg die weet hoe ze dat moet aanpakken", besluit Verbrugghe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties