Opsteker voor Ineos: Poels overklast alles en iedereen in slotkilometer van apocalyptische Dauphiné-etappe - Yates is geel kwijt
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Wout Poels wint apocalyptische etappe in de Dauphiné

Opsteker voor Ineos: Poels overklast alles en iedereen in slotkilometer van apocalyptische Dauphiné-etappe - Yates is geel kwijt
Foto: © photonews

Wout Poels (Team Ineos) heeft de zevende etappe in het Critérium du Dauphiné gevonden. Na een kletsnatte etappe bleef hij de Deen Jakob Fuglsang (Astana) en Emmanuel Buchmann (BORA-hansgrohe) voor. Met Dylan Teuns (9e) en Bjorg Lambrecht (10e) finishten er twee Belgen in de top 10.

Zware hagel, veel regen en straffe windstoten. Nee, de omstandigheden waren zeker niet ideaal voor de renners van de Dauphiné die een lastige zevende etappe op zaterdag tegemoet gingen. Een omvangrijke kopgroep van 22 renners koos toch het ruime sop. Daarbij onder meer ritwinnaar van vrijdag Alaphilippe, Lutsenko, Woods en onze landgenoten Theuns, Mertz en ervaren rot Gilbert. 

Alaphilippe ging op zoek naar de nodige bergpunten om zijn bolletjestrui te verstevigen en even leek hij met de Nederlander Hofstede op weg naar een nieuw huzarenstukje. De rest van de kopgroep liet niet begaan en haalde het duo terug. Met de slotklim in zicht was de voorsprong van de geslonken kopgroep nog amper één minuut. 

Op die slotklim was Quintana de eerste favoriet die in de gietende regen zijn kans waagde. Kwiatowski volgde gezwind, maar het duo werd een halt toegeroepen. Daarna volgde er een resem aan aanvallen, maar die van Fugslang bleek de juiste te zijn.  In de slotkilometers bleef winnaar van Luik-Bastenaken-Luik Fuglsang alleen over met Buchmann.

Toch nog Poels

Het tweetal leek voor de ritzege te strijden, maar in de laatste hectometers keerde een ontketende Poels nog terug. De ploegmaat van de onfortuinlijke Chris Froome ging op en over het Deens-Duitse duo en pakte de ritzege. De leiderstrui verandert wel van de schouders van Adam Yates naar die van Fuglsang. Met Teuns en Lambrecht eindigden er twee Belgen in de top tien, de Lotto Soudal-renner blijft ook de beste jongere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties