Remco Evenepoel 'voelde zich in zijn speeltuin': "Of ik mezelf verbaasd heb? Ja, eigenlijk wel"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 56 reacties

Remco Evenepoel verbaast zichzelf in de Baloise Belgium Tour

Remco Evenepoel 'voelde zich in zijn speeltuin': "Of ik mezelf verbaasd heb? Ja, eigenlijk wel"
Foto: © photonews

Zonder ongelukken schrijft Remco Evenepoel zondag in de Baloise Belgium Tour zijn eerste rittenkoers bij de profs op zijn naam. Ook zaterdag maakte hij indruk in de koninginnenrit.

Net als Wout Van Aert enkele dagen geleden in de Dauphiné kreeg Evenepoel van Carl Berteele de vraag wat voor renner hij is. "Dat weet ik eigenlijk niet goed", glimlachte het toptalent in het flashinterview. "Ik klim het liefst en dat gaat ook het best. Dat heb ik vandaag ook gevoeld. Hoe langer en hoe zwaarder de klimmetjes, hoe beter voor mij."

"We wilden gewoon de trui verdedigen en wisten dat Lotto Soudal de koers hard zou maken. Er was een groot gat, maar dan hebben jongens als Martinelli en Keisse zich opgeofferd. Ik had niet verwacht dat Sabatini dit kon. En dan op het einde Serry en Capecchi. Deze ploeg was indrukwekkend vandaag, net als Lotto Soudal trouwens."

Evenepoel hield vooral Tim Wellens in de gaten. "Ik wist dat Wellens van in het begin zou gaan op de Roche-aux-Faucons. Dat was ook zo in Luik-Bastenaken-Luik. Maar net als toen viel hij stil. In het tweede deel riepen ze in het oortje dat Tim loste. Dan ben ik vol doorgegaan. Het maakte niet uit wie nog mee was, als Tim er maar af was", lachte hij. 

"Vandaag heb ik echt als een volwaardige prof gekoerst"

Het gevoel was alvast beter dan vrijdag volgens het toptalent. "Ik heb nooit gepanikeerd en heb zelfs nog enkele boni's gepakt in de Gouden Kilometer, dus ik ben heel tevreden. Ik voelde me beter dan gisteren. Mijn benen draaiden veel beter. Ik reed op elke klim met de vingers in mijn neus en voelde me echt in mijn speeltuin."

"Ik denk niet dat Victor morgen de sprint zal winnen, maar je weet nooit met die kerel. Hopelijk heb ik niets meer voor. Of ik mezelf verbaasd heb in deze ronde? Ja, eigenlijk wel. Dit seizoen hadden we nog geen verwachtingen. We wilden zoveel mogelijk leren, maar vandaag heb ik echt als een volwaardige prof gekoerst. Daaraan zien we dat ik toch op een 'jeugdige' manier groei", besluit Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties