Sep Vanmarcke over emotionele Roubaix: "Achteraf denk je: 'Heb ik zo hard gewerkt voor niets?'"
Redactie
| 4 reacties

Sep Vanmarcke baalt nog steeds door mechanische pech in Parijs-Roubaix

Sep Vanmarcke over emotionele Roubaix: "Achteraf denk je: 'Heb ik zo hard gewerkt voor niets?'"
Foto: © photonews

Door een valpartij in de E3 Prijs Harelbeke was het een race tegen de klok voor Sep Vanmarcke om fit te geraken voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. In de 'Hel van het Noorden' zat er zelfs veel meer in.

De Ronde werd gewonnen door Vanmarckes ploegmaat Alberto Bettiol. "In de Ronde was ik blij dat ik een belangrijke rol had kunnen spelen in Bettiols zege", blikt Vanmarcke terug in een podcast van Sporza. "Het was ook een van de eerste keren dat iedereen tevreden was ook al had ik geen goeie uitslag gereden." 

Maar in Roubaix was Vanmarcke pas echt heel goed. Al speelde pech hem (voor de zoveelste keer) parten. "Ik durfde niet te dromen van de zege, maar achteraf had die er wel in gezeten. In de finale begon ik te denken: 'Het zal toch niet waar zijn?'."

"Ik was niet de domme Sep die te veel actie ondernam, maar dan wil het lot dat mijn versnellingsapparaat net voor Carrefour de l'Arbre stuk gaat. En dan zie je de koers uit je handen glippen", baalt de renner van EF. 

Op de piste van Roubaix wist Vanmarcke met zijn tranen geen blijf. "Ik zou zeker gesprint hebben voor de overwinning en dan denk je achteraf: 'Heb ik zo hard gewerkt voor niets?' Het waren emoties na een heel zware periode. Nu probeer ik niet te denken aan hoe goed mijn voorjaar zonder die val zou geweest zijn", besluit Vanmarcke

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties