Tom Dumoulin past voor het slotweekend in de Dauphiné: "Irritatie kwam terug"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Tom Dumoulin komt niet meer aan de start van de zevende etappe in de Dauphiné

Tom Dumoulin past voor het slotweekend in de Dauphiné: "Irritatie kwam terug"
Foto: © photonews

Tom Dumoulin (Sunweb) verschijnt zaterdag niet aan de start van de zevende etappe in het Critérium du Dauphiné. De Nederlandse klimmer wil zijn gehavende knie rust gunnen en past daarom voor het slotweekend.

"Dit is meer een maatregel uit voorzorg", legt ploegdokter Camiel Aldershof uit. "Voor de Dauphiné zeiden we dat we geen risico's wilden nemen. Dat is exact wat we nu doen. Het was toch een bevredigende week. We hebben de situatie van Tom goed in de gaten gehouden en het ging zoals we verwacht hadden met ups en downs."

"Ondanks dat de knie van Tom goed aanvoelde, kwam de irritatie 's avonds terug. Dus besloten we om wat extra rust in te lassen met het oog op zijn hoogtestage", aldus Aldershof. 

Dumoulin zelf wilde ook geen risico's nemen. Zeker niet omdat hij op 6 juli aan de start van de Tour in Brussel hoopt te staan. "Het was goed om opnieuw wat ritme op te doen", zegt de kopman van Team Sunweb. "Ik voelde me goed na de etappe, maar 's avonds kwam de irritatie terug. Ik wil niets 'pushen' met mijn knie, dus rust is de beste optie voor ik maandag op hoogte ga trainen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties