Belg van Wanty-Gobert verrast met knappe 14e plek in eindstand Dauphiné: "Nooit gedacht dat dit mogelijk was"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Xandro Meurisse (Wanty-Gobert) verbaade zichzelf met 14e plek in Dauphiné

Belg van Wanty-Gobert verrast met knappe 14e plek in eindstand Dauphiné: "Nooit gedacht dat dit mogelijk was"
Foto: © photonews

Dankzij zijn 9e plek in de slotrit steeg Xandro Meurisse uiteindelijk nog naar een knappe 14e plek in het eindklassement van de Dauphiné. Hij werd zo de derde Belg, na Dylan Teuns (6e) en Bjorg Lambrecht (12e).

De Belg van Wanty-Gobert kwam als tweede binnen in de groep der favorieten. "Vanaf de start had ik een goed gevoel en ik heb zelfs getwijfeld om met de ontsnapping mee te springen", doet Meurisse zijn verhaal. "Ik heb de groep van twaalf zien wegrijden, maar uiteindelijk heb ik gekozen om bij de favorieten te blijven."

"Ik kwam nooit echt in de problemen, maar ik was blij om op de top van de voorlaatste col mijn wagonnetje bij de favorieten aan te haken. Vervolgens heb ik alles uit de kast gehaald om op de laatste hellingen naar Champéry erbij te blijven. De laatste kilometer ben ik nog naar voor gereden om de sprint goed aan te pakken. Ik ben blij om deze Dauphiné met een top 10 af te sluiten", aldus Meurisse

"Ik ben fier op mijn prestatie" - Xandro Meurisse

Onze landgenoot heeft er toch wel een sterke week opzitten in Frankrijk. "Mijn week was positief. Ik had nooit gedacht dat ik in de mogelijkheid was om een top 15 in het eindklassement van zo een hoog aangeschreven wedstrijd te behalen, want ik ben geen pure klimmer. Ik ben fier op mijn prestatie."

"Ik kan de volgende uitdagingen in vertrouwen aanvatten om de zomer voor te bereiden. We hebben een mooi collectief, we mogen vertrouwen hebben. Maar eerst ga ik goed uitrusten en herstellen van deze zware editie. Daarna ga ik met het team op hoogtestage om begin juli fris te zijn", besluit Meurisse

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties