Boonen ziet Evenepoel plezier uitstralen en geeft Van Aert advies voor de Tour
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 15 reacties

Boonen vindt Evenepoel en Van Aert godsgeschenken voor het Belgische wielrennen

Boonen ziet Evenepoel plezier uitstralen en geeft Van Aert advies voor de Tour

Zo matig de Belgische successen in het voorjaar, zo veelvuldig waren ze de voorbije week. Ook Tom Boonen heeft ervan genoten. Hij zag vooral dat ook Remco Evenepoel dat deed. Wat Van Aert in de Dauphiné uit zijn benen schudde, was ronduit verbazingwekkend.

Boonen bespreekt in HLN onder andere de eindzege van Evenepoel in de Baloise Belgium Tour. "De manier waarop, maakte indruk. Eigenlijk kopieerde hij perfect het succesrecept van bij de junioren. Mooi om te zien hoe ontspannen 'de kleine' rondfietste. Genoot. En zich kostelijk amuseerde. Belangrijk, dat laatste. Dé voedingsbodem voor verder succes."

VAN AERT MAG MET AMBITIE NAAR DE TOUR

En dan was er nog de Dauphiné, waar er soms harder gekoerst wordt dan in de Tour. "Als je daar dan kan winnen... Van Aert deed het godbetert tot twee keer toe! Hij mag met ambitie naar Frankrijk. Wijze raad, Wout: pik er drie, vier ritten uit en probeer er eentje van te winnen. En laat je voor de rest niet te veel meeslepen in schaduwgevechten voor allerhande klassementen. Sparen wanneer het kan, uitpakken als het moet."

De prestaties van Teuns en Lambrecht zorgden nog voor een heerlijk toetje. Boonen is gecharmeerd door de jongere Belgische generaties. "Een generatie die helemaal openbloeit. Een andere die er stormgewijs aankomt. Godsgeschenken zijn het, één voor één. O, wat wordt het nog genieten, de komende jaren."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties