Goudhaantje van Deceuninck-Quick.Step tevreden na Dauphiné: "Nu herstellen richting Tour"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Goudhaantje van Deceuninck-Quick.Step tevreden na Dauphiné: "Nu herstellen richting Tour"
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe was ongetwijfeld één van de smaakmakers van de afgelopen Dauphiné. De Fransman liet geen kans om te aanvallen onbenut, pakte een mooie ritzege en hield bovendien ook nog de bolletjestrui over aan zijn geleverde inspanningen.

Ook in de slotetappe van zondag trok het goudhaantje van Deceuninck-Quick.Step ten aanval. Hij verzekerde zich van enkele bergpunten om zo de bolletjestrui mee naar huis te nemen. Uiteindelijk werd hij zevende in de slotrit. 

"Het was een zware koers, maar ik ben tevreden met deze week waarin ik een rit won en de bolletjestrui mee naar huis mag nemen", vertelde Alaphlilippe na afloop. "Ik heb ervan genoten om deze trui te dragen en dat motiveerde me vandaag om weer mee te zitten."

"Nadat het bergklassement binnen was, ging ik voor de ritzege. Uiteindelijk moest ik mijn inspanningen cash betalen. Ik ben tevreden met mijn vorm en ga nu herstellen richting de Tour de France", aldus 'Loulou'. In de Tour wordt Alaphilippe samen met Mas en Viviani het speerpunt van Deceuninck-Quick.Step. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties