Goudhaantje van Deceuninck-Quick.Step tevreden na Dauphiné: "Nu herstellen richting Tour"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Julian Alaphilippe tevreden met ritzege en bolletjestrui in Dauphiné

Goudhaantje van Deceuninck-Quick.Step tevreden na Dauphiné: "Nu herstellen richting Tour"
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe was ongetwijfeld één van de smaakmakers van de afgelopen Dauphiné. De Fransman liet geen kans om te aanvallen onbenut, pakte een mooie ritzege en hield bovendien ook nog de bolletjestrui over aan zijn geleverde inspanningen.

Ook in de slotetappe van zondag trok het goudhaantje van Deceuninck-Quick.Step ten aanval. Hij verzekerde zich van enkele bergpunten om zo de bolletjestrui mee naar huis te nemen. Uiteindelijk werd hij zevende in de slotrit. 

"Het was een zware koers, maar ik ben tevreden met deze week waarin ik een rit won en de bolletjestrui mee naar huis mag nemen", vertelde Alaphlilippe na afloop. "Ik heb ervan genoten om deze trui te dragen en dat motiveerde me vandaag om weer mee te zitten."

"Nadat het bergklassement binnen was, ging ik voor de ritzege. Uiteindelijk moest ik mijn inspanningen cash betalen. Ik ben tevreden met mijn vorm en ga nu herstellen richting de Tour de France", aldus 'Loulou'. In de Tour wordt Alaphilippe samen met Mas en Viviani het speerpunt van Deceuninck-Quick.Step. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties