Lambrecht brengt langetermijnplan aan het licht en droomt stiekem van goed klassement in grote ronde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 16 reacties

Bjorg Lambrecht hoopt op lange termijn top vijf te kunnen rijden in grote ronde

Lambrecht brengt langetermijnplan aan het licht en droomt stiekem van goed klassement in grote ronde
Foto: © Photonews

Zijn definitieve doorbraak kan nu echt niet meer ontkend worden. Bjorg Lambrecht staat als beste jongere in de Dauphiné op een erelijst met allemaal wereldtoppers. De vraag is nu: gaat Lambrecht het ook zover schoppen? Er ligt alvast een plan voor hem klaar.

Dat plan bestaat er niet uit om dit jaar al de Tour te rijden, zoals Wout van Aert dat gaat doen. "Tuurlijk heb ik daar deze week aan gedacht", geeft Lambrecht toe in GvA. "Maar het is nu een beetje te laat om dit nog te veranderen. De Tour was zeker mooi geweest, zeker omdat die net nu in België begint. De Tour zal in mijn carrière wel nog een keer in ons land starten, zeker?"

Geen Tour dus, wel de Vuelta. "Ik zie het volledig zitten om in marathonvluchten mee te gaan. Samen met mijn trainer heb ik ervoor gekozen om niet voor mijn 25ste voor een klassement te gaan in een grote ronde. Ik wil een lange carrière uitbouwen en traag maar gestaag groeien. Volgend jaar zou ik graag naar de Tour gaan om te proeven."

Rustig opbouwen dus, maar dat betekent niet dat Lambrecht geen dromen heeft. "Ik zou graag ooit een etappe en de eindzege pakken in het Baskenland. En misschien een bolletjestrui in een grote ronde. Bij de heel verre dromen zit dan weer een top vijf rijden in een grote ronde. Maar het is nu nog veel te vroeg om daar al zinnige dingen over te zeggen."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties