Ploegleider waarschuwt na glansprestatie Remco Evenepoel: "Uitzonderlijk wat hij doet, maar eerste twee jaren blijven een leerschool"
Redactie
| 1 reacties

Klaas Lodewyck: "Eerste twee jaren van Remco Evenepoel blijven een leerschool"

Ploegleider waarschuwt na glansprestatie Remco Evenepoel: "Uitzonderlijk wat hij doet, maar eerste twee jaren blijven een leerschool"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel heeft zijn status als toptalent alle eer aangedaan in de Baloise Belgium Tour. "Als je nu ziet waar hij staat, dan weet je dat hij goed bezig is", aldus ploegleider Klaas Lodewyck (Deceuninck-Quick.Step).

Evenepoel maakte indruk in de Ronde van België. Ritwinst in de etappe naar Zottegem, een sterke tijdrit (4e) in Grimbergen en een mooie prestatie (3e) in de Ardennenrit van zaterdag. Zondag kwam zijn leiderstrui niet meer in gevaar. Maar de volwassen manier waarop hij zaterdag koerste, was knap. "Hij deed alles wat hij moest doen", vertelt ploegleider Lodewyck bij Sporza

"Toen Wellens aanging, wist Remco dat hij zich niet mocht vergalopperen. Hij liet hem 10 seconden wegrijden, reed er voorzichtig weer naartoe, liet hem nog even doodgaan en besliste dan zelf de wedstrijd." Evenepoel bleef tot aan de streep een tempo ontwikkelen en gaf eigenlijk de ritzege 'cadeau' aan Campenaerts. 

'Goed bezig'

"In de tijdrit eindigde hij vierde, maar het voelde wel aan als een overwinning. Op die leeftijd mogen we alleen maar tevreden zijn", zegt Lodewyck. "We hebben hem met de ploeg altijd goed beschermd en we hebben hem geleidelijk aan gebracht. De Baloise Belgium Tour was een doel voor hem. Als je ziet waar hij nu al staat, weet je dat hij goed bezig is."

Toch blijven ze bij Deceuninck-Quick.Step erg voorzichtig omspringen met hun 'golden boy'. "Iedereen heeft al geduld gehad met Remco en zal ook nog geduld moeten hebben in de toekomst. Ook al schittert hij, de eerste 2 jaren blijven een leerschool. Maar dat is het leuke eraan. Wat hij doet, is uitzonderlijk, maar het is wel belangrijk dat hij met de voetjes op de grond blijft. Laat ons vooral genieten van wat hij allemaal laat zien", besluit Lodewyck. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties