Ploegmaat van Wout Van Aert de wanhoop nabij na nieuwe opgave: "Alsof mijn benen worden geblokkeerd"
Redactie
| 10 reacties

Danny Van Poppel zoekt nog steeds naar oorzaak van blokkerende benen

Ploegmaat van Wout Van Aert de wanhoop nabij na nieuwe opgave: "Alsof mijn benen worden geblokkeerd"
Foto: © photonews

Het is van 3 april en Dwars door Vlaanderen geleden dat de Nederlander Danny van Poppel nog eens een wedstrijd uitreed. Sindsdien volgden er opgaves in de Ronde, Roubaix, de Ronde van Californië, de Ronde van Noorwegen en afgelopen zondag dus ook in de Ronde van Zwitserland.

De Nederlandse ploegmaat van Wout Van Aert is stilaan de wanhoop nabij. In de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland werd Van Poppel opnieuw genoodzaakt om de remmen dicht te knijpen. Deze week gebeuren er onderzoeken om de oorzaak van de malaise van Van Poppel te vinden. "Hopelijk wordt dan de oorzaak eindelijk duidelijk, want op deze manier is het fietsen niet leuk meer", klinkt het in De Telegraaf

De jonge Nederlander Sam Oomen, die bij Sunweb aan de slag is, moest al een kruis over de rest van zijn seizoen maken door een geknelde liesslagader. Het probleem van Van Poppel is gelijkaardig, maar niet helemaal hetzelfde. 

"Mijn probleem lijkt er wel veel op", zegt de renner van Jumbo-Visma. "Het is alsof mijn benen worden geblokkeerd. Mijn bovenbenen lopen vol en ik kan dan geen kracht meer zetten. Ook in mijn periode bij Team Sky had ik er last van. Toen is er eveneens naar gekeken. Het verdween plotseling en daarna had ik er geen last meer van. Tot nu. Dat maakt het ook zo ingewikkeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

18/04/2021 Amstel Gold Race
21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop

Nieuwste reacties