Simpelweg historische Dauphiné langs Belgische kant: zo'n successen al tientallen jaren geleden
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Al 41 jaar geleden dat Belgen zo goed voor de dag kwamen in Dauphiné

Simpelweg historische Dauphiné langs Belgische kant: zo'n successen al tientallen jaren geleden
Foto: © photonews

Het was de voorbije week opmerkelijk in de Dauphiné: het ene Belgische succes volgde het andere op. En dat is lang niet vanzelfsprekend. De vorige jaren waren de Belgen niet zo nadrukkelijk aan het feest in de Dauphiné. Wat dat betreft was de editie van 2019 een topeditie.

Het begon met de ritzege Dylan Teuns. Wout van Aert deed er later nog twee bij. Zo scoorde België drie overwinningen op acht etappes. Daarmee was het Belgische succesverhaal nog lang niet ten einde. Er was immers nog het verhaal van de truien.

Teuns droeg twee dagen de gele leiderstrui en kwam in het algemene klassement uit op een zesde plaats. Van Aert droeg onderweg zowel het groen als het wit. De groene trui bleef hij behouden tot en met de allerlaatste dag. De witte trui werd overgenomen door landgenoot Bjorg Lambrecht.

POLLENTIER, SERCU EN VAN IMPE ACHTERNA

Het is al van in de jaren '70 geleden dat het zo'n goede editie was voor de Belgen. In 1978 werden vier van de negen ritten gewonnen door Belgen en werd Michel Pollentier ook nog eens eindwinnaar. Ondertussen dus 41 jaar geleden. Het jaar voordien was het nog straffer met vier ritzeges en het groen voor Patrick Sercu, de bolletjes voor Lucien Van Impe en ook nog een ritzege voor Jean-Luc Vandenbroucke en Jacques Martin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic
20/03/2021 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties