Spaanse klimmer klopt Romain Bardet en wint eerste editie van nieuwe koers met aankomst op Mont Ventoux
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Jesus Herrada (Cofidis) wint de allereerste editie van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge

Spaanse klimmer klopt Romain Bardet en wint eerste editie van nieuwe koers met aankomst op Mont Ventoux
Foto: © photonews

De eerste editie van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge is gewonnen door de Spaanse klimmer Jesus Herrada. De renner van Cofidis bleef Franse Tour-hoop Romain Bardet (AG2R-La Mondiale) voor.

De Mont Ventoux Dénivelé Challenge is een nieuwe wedstrijd op de wielerkalender. Niet zomaar een wedstrijd, want de klimkoers met meer dan 4.000 hoogtemeters eindigt op de mythische Mont Ventoux. Ook wel de 'Kale Berg' of de 'Reus van de Provence' genoemd.

Toch stond de eerste editie in het teken van de afwezigen door de moeilijke plek op de kalender. In Zwitserland wordt er gekoerst, de Dauphiné en de Ronde van België liepen zondag op hun einde. Slechts 12 ploegen aan de start, maar met Romain Bardet stond er wel een grote naam aan het vertrek. De Franse Tour-hoop werd dan ook gebombardeerd tot topfavoriet om op het maanlandschap van de Ventoux te winnen. 

Bardet versus Herrada

AG2R-La Mondiale nam op diezelfde Ventoux de koers helemaal in handen, waardoor de groep der favorieten helemaal uitgedund werd hoe langer er geklommen werd. Bardet achtte zijn moment gekomen op 8 kilometer van de streep. Enkel Jesus Herrada had een reactie in huis. 

Ondanks enkele demarrages van Bardet bleef de Spanjaard van Cofidis makkelijk meegaan. Meer zelfs, in de slotkilometer had Bardet geen antwoord in huis op de versnelling van Herrada. Die won makkelijk en mag zich zo de eerste winnaar van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge noemen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
21/10/2020 Driedaagse van Brugge-De Panne
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties