Ster ZLM Tour generale repetitie voor Lotto Soudal met oog op Tour: "Met zo'n snelle man geen ander tactisch plan smeden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Lotto Soudal mikt met Caleb Ewan op ritzege in Ster ZLM Tour

Ster ZLM Tour generale repetitie voor Lotto Soudal met oog op Tour: "Met zo'n snelle man geen ander tactisch plan smeden"
Foto: © photonews

In de Ster ZLM Tour willen enkele sprinters nog het nodige vertrouwen tanken met het oog op de Tour. Lotto Soudal mikt met de Australiër Caleb Ewan op ritwinst in de Nederlandse rittenkoers.

Van woensdag tot zondag wordt in Nederland de Ster ZLM Tour gereden. "Over het parcours zelf valt niet veel te vertellen. Het zijn voornamelijk allemaal sprintetappes", vertelt ploegleider Bart Leysen van Lotto Soudal. "De rit naar Landgraaf is misschien iets zwaarder, maar als je ziet dat de laatste klim op 40 kilometer van de finish ligt, dan is sprinten zeker mogelijk."

'Vertrouwen groot in Ewan'

Voor Ewan wordt het de eerste keer dat hij opnieuw in actie komt sinds zijn succesvolle Giro. "Als je met Caleb aan de start verschijnt, moet je focussen op ritwinst", vervolgt Leysen. "We hebben een hele snelle man in huis, dan moet je geen andere tactische plannen smeden. Het vertrouwen in Ewan is groot, zeker na zijn twee zeges in de Giro."

"Kluge en De Buyst zullen ook naar de Tour de France gaan, dus zij kennen hun taak. Wallays en Maes zijn ervaren genoeg om te weten hoe we het best een ritzege in de wacht kunnen slepen. Dylan Groenewegen zal de te kloppen man zijn voor Caleb Ewan", weet de ploegleider. Woensdag opent de rittenkoers met een proloog van 6,8 kilometer in Yerseke. 

De selectie van Lotto Soudal voor de Ster ZLM Tour: Jasper De Buyst, Caleb Ewan, Rasmus Byriel Iversen, Roger Kluge, Nikolas Maes, Brian Van Goethem en Jelle Wallays

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties