Bruyneel van plan om zijn mening te blijven verkondigen: "Ik vind dat we met Lance die Tours gewonnen hebben"

Johan Bruyneel wil opinie over de koers blijven delen

Bruyneel van plan om zijn mening te blijven verkondigen: "Ik vind dat we met Lance die Tours gewonnen hebben"

Ondanks zijn levenslange verbanning uit de wielerwereld gaat het weer beter met Johan Bruyneel. De man die Lance Armstrong aan zijn zeven Tourzeges hielp - die later wel werden afgenomen - was samen met José De Cauwer, Rudy Pevenage en Dirk Demol te gast in 'De Kleedkamer'.

Eén iets hadden de gasten uit het VRT-programma gemeen: ze hebben allen als ploegleider de Tour gewonnen. De zeges van Bruyneel tellen wel niet meer. "Ik vind dat we met Lance en onze ploeg die Tours gewonnen hebben. Je kunt toch geen periode van zeven jaar hebben zonder winnaar. Dan moeten ze een andere winnaar aanduiden", vindt Bruyneel.

GEEN ANDERE WINNAAR

Dat is niet gebeurd en er werd ook niet door een concurrent naar een Tourzege gesolliciteerd. "Er is niemand die zijn hand opgestoken heeft om te zeggen: Ik ben de winnaar. Niet de tweede, niet de derde, niet de tiende. Elke kampioen was de beste van zijn generatie, van een tijdperk."

TE ARROGANT

Bruyneel en Armstrong zijn zeker niet de enige schuldigen in het dopingverhaal van toen, maar hadden zich wel op een andere manier mogen opstellen. "Het is zeker zo dat we toen bepaalde zaken arrogant hebben aangepakt. Dat ga ik niet ontkennen en daar ben ik ook deels in meegegaan."

Onze landgenoot komt terug meer naar buiten met zijn opinie over de koers, zo ook in de podcast van Armstrong. "Wielrennen is mijn leven geweest, nog altijd. Ik heb het altijd zeer graag zelf gedaan en ben ook altijd graag sportdirecteur geweest. Ik zie nog zeer graag wielrennen op tv en heb ook nog altijd een mening. Wordt mijn mening aanvaard, dan is dat goed. Wordt mijn mening niet in dank afgenomen, dan is het ook zo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties