Duitse sprinter over gevecht met Sagan: "Het was zelfs een beetje over de limiet"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

John Degenkolb vond duel met Peter Sagan een beetje over de limiet

Duitse sprinter over gevecht met Sagan: "Het was zelfs een beetje over de limiet"
Foto: © photonews

Peter Sagan sprintte in de derde etappe van de Ronde van Zwitserland naar de zege. Hij gaf Elia Viviani en John Degenkolb het nakijken. Die laatste was wel niet echt te spreken over het gevecht in de sprint.

"Het was in het algemeen een goede dag, de ploeg heeft goed samenwerkt", vertelde Degenkobl na afloop. "Niet alleen de mannen van de lead-out, maar ook de klimmers in de voorbereiding. Het zag er dan ook heel goed uit, tot de laatste bocht."

Er volgde een gevecht met Sagan voor het wiel van Jasper Stuyven, de lead-out van Degenkolb bij Trek-Segafredo. Enkele duwtjes werden daarbij niet geschuwd. "Ik moest met Sagan vechten voor mijn eigen ploegmaat (Stuyven, red.) zijn wiel en het was echt super gek tegen hem. Ik denk dat het zelfs een beetje over de limiet was."

Tevreden én teleurgesteld

Al blikte Degenkolb ook wel tevreden terug. "Ik ben alleszins tevreden met deze derde plek en super tevreden dat we zo goed samengewerkt hebben. We hadden de ploeg om nog sterker te finishen. Dit was een grote kans en er zat meer in, dus is dit ook wel een teleurstelling."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties