Elia Viviani geeft na tweede plek in derde rit in Zwitserland hét pijnpunt uit de Giro toe
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Viviani erkent dat mentale kwestie hem in de Giro parten speelde

Elia Viviani geeft na tweede plek in derde rit in Zwitserland hét pijnpunt uit de Giro toe
Foto: © photonews

De tweede plaats van Viviani in de derde etappe van de Ronde van Zwitserland moet toch in perspectief geplaatst worden. De Italiaan werd op lengten gesprint door Sagan en zo was het toch enigszins een voortzetting van zijn mindere periode. De tegenvallende Giro sleept hij nog met zich mee.

Viviani is in HLN niet verrast dat hij Sagan niet van de overwinning kon houden. "De realiteit is dat ik inmiddels sinds Tirreno-Adriatico 'droog' sta. Terwijl ik een geboren winnaar ben. Ik voel me als de spits van een voetbalteam, die al een paar maanden niet meer aan scoren toekomt."

Scoren deed de sprinter van Deceuninck-Quick.Step ook niet in de ronde van zijn eigen land. Eén keertje was hij wel het snelst, maar werd hij werd gedeklasseerd en leek nadien aan alles en iedereen te twijfelen. "De diskwalificatie kroop in mijn hoofd en liet me niet meer los."

MENTALE KWESTIE

Viviani erkent dat het een mentale kwestie was. "Ik had een duidelijk plan: snel winnen, de puntentrui veroveren en daarmee naar Verona rijden. In Orbetello werd dat plan in enkele seconden tijd volledig verwoest. Stond ik in het puntenklassement meer dan dertig punten achter. Een klap. Ik had het van me af moeten schudden, me verder moeten concentreren op een ritsucces. Maar ik was er niet meer toe in staat."

WINNEN OP DE CHAMPS

Wie weet kan hij dat allemaal rechtzetten bij zijn deelname aan de volgende grote ronde, de Ronde van Frankrijk. Wat wil hij daar bereiken? "Doen waar elke topspurter van droomt: winnen op de Champs-Elysées. Al loop ik nu wel heel ver vooruit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties