Het begon allemaal als een grap... maar Belgische fanclub gaat Nederlands sprinttalent met volle bus aanmoedigen op NK
Redactie
| 0 reacties

Belgische fanclub gaat Cees Bol aanmoedigen op het NK in Ede

Het begon allemaal als een grap... maar Belgische fanclub gaat Nederlands sprinttalent met volle bus aanmoedigen op NK
Foto: © photonews

2019 is het jaar van de grote doorbraak geworden voor de 23-jarige Nederlander Cees Bol. Hij won Nokere Koerse en later ook nog ritten in de Ronde van Californië en Noorwegen. De Sunweb-renner heeft tegenwoordig zelfs een Belgische fanclub.

Op 30 juni zijn alle ogen vooral op het BK wielrennen gericht, maar toch zal er een volle bus van de Belgische fanclub van Cees Bol naar Ede afzakken voor het Nederlands kampioenschap. Het supporterscafé is 't Toreke in Bouwel. "Inderdaad, we gaan met een volle bus naar Nederland om er onze Cees Bol Nederlands kampioen te zien worden", aldus Patrick Engelen, één van de grondleggers, in het AD

Eigenlijk begon het allemaal als een grap in de Omloop van het Hageland. "Toen we met enkele vrienden van café ‘t Toreke in Bouwel vorig jaar bij de Omloop van het Hageland waren, viel ons oog op een renner met de gekke naam Cees Bol. Prompt zette een aantal van ons al zijn geld op hem. Op de één of andere manier kwamen we na de wedstrijd in contact met Cees."

Cees houdt niet van kaas

"We namen een interview af en sloten het gesprek af met de vraag of Cees van kaas houdt. Het antwoord was nog leuker dan de vraag zelf. Ik lust eigenlijk helemaal geen kaas, zei hij", aldus Engelen. Niet veel later was de Belgische Cees Bol-fanclub een feit. Met daarna ook nog een mooie zege in Nokere Koerse. 

"Aangezien Cees Bol voor iedereen niet meer dan een verre outsider was voor de zege konden we veel centen verdienen door zijn naam te koppelen aan onze centen. Na zijn voor iedereen verrassende zege waren dan ook alle aanwezigen op de koers met stomheid geslagen. Het verhaal van de Cees Bol-fanclub werd op alleen maar mooier en mooier", besluit Engelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties