Lars Boom blijft op de sukkel en moet rentrée zeker nog uitstellen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Pijn aan de rug houdt Lars Boom weg van ZLM Tour

Lars Boom blijft op de sukkel en moet rentrée zeker nog uitstellen
Foto: © photonews

Het wil voor Lars Boom maar niet lukken in 2019. Door aanhoudende rugproblemen grossiert de Nederlander van Roompot-Charles de jongste tijd in opgaves. Er is dan ook besloten dat het geen zin heeft om hem aan de start te brengen van de ZLM Tour.

De rittenkoers die grotendeels over de wegen in zijn eigen land loopt, was voor Boom nochtans een mooie gelegenheid geweest om zich eens te tonen. Alleen is hij daar fysiek momenteel niet door in staat. Rugproblemen blijven hem parten spelen, waardoor hij in vier van zijn laatste vijf wedstrijden moest opgeven.

In de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race bereikte Boom de aankomst niet. Tussendoor werd hij 74ste in Parijs-Roubaix. Vervolgens nam hij deel aan de Ronde van Noorwegen, waar hij in de derde rit moest afstappen. In de Baloise Belgium Tour moest hij hetzelfde doen in de tweede etappe.

GRONDIGE BEHANDELING

Michael Boogerd liet nadien aan Wielerkrant weten dat Boom behandeld moet worden aan de rug. Zowel ploeg als renner opteren er nu voor om een grondige behandelingsperiode de kans te geven. Die staat dan wel deelname aan de ZLM Tour, die van start gaat op 19 juni, in de weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties