Lefevere maakte de juiste keuze met Evenepoel: "Op een bepaald moment vroeg ik me af of Campenaerts komedie speelde"
Redactie
| 11 reacties

Het was de juiste keuze volgens Patrick Lefevere om Remco Evenepoel van de junioren naar de profs over te hevelen

Lefevere maakte de juiste keuze met Evenepoel: "Op een bepaald moment vroeg ik me af of Campenaerts komedie speelde"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel heeft na zijn glansprestatie in de Baloise Belgium Tour zijn eerste ritzege én eindzege in een rittenkoers beet bij de profs. Teammanager Patrick Lefevere (Deceuninck-Quick.Step) heeft zo zijn gelijk gekregen.

Evenepoel - amper 19 jaar oud - werd van de junioren direct overgeheveld naar de profs. "Zijn eindzege in de Ronde van België bewijst dat we de juiste keuze gemaakt hebben om hem geen belofte te laten blijven", laat Lefevere weten bij Sporza. "Met zijn reputatie van bij de junioren zou hij bij de beloften veel meer geviseerd geweest zijn."

"Zijn eerste nummer voerde hij al op in de Hammer Series in Limburg. Als je de tegenstand bekijkt, weet je dat Remco heel snel reed. En deze week was er het geval met Victor Campenaerts. Op een gegeven moment vroeg ik mij door de houding van Campenaerts op zijn fiets af of hij misschien komedie aan het spelen was. Maar mijn vraag was niet meer nodig, omdat hij van zijn fiets viel", aldus Lefevere. 

"Met zijn reputatie van bij de junioren zou hij bij de beloften veel meer geviseerd geweest zijn"

Maar de teammanager van één van de meest succesvolle ploegen van de afgelopen jaren geeft het toptalent ook nog advies. "In de tijdrit strandt Remco op 3 seconden van Tim Wellens. Dan moet je je afvragen waar hij die 3 seconden verloren heeft. Op een bepaald moment nam hij volgens mij zijn bocht te groot waardoor hij wat tijd verloor. Hij trapte ook te groot. Daar moet hij uit leren."

"Maar als je dan ziet hoe hij de dag nadien een counter plaatst tegen Wellens, toch een top 20-renner in de wereld, dan weet je dat je met geen normale gast bezig bent", besluit Lefevere. 

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties