Opnieuw een streep door de rekening van Ineos? Geraint Thomas komt zwaar ten val

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Opnieuw een streep door de rekening van Ineos? Geraint Thomas komt zwaar ten val
Foto: © photonews

Het lijkt Team Ineos niet echt mee te zitten met het oog op de Tour. Chris Froome viel al uit in de Dauphiné, terwijl nu ook Geraint Thomas zwaar ten val kwam in de Ronde van Zwitserland. Het is nog onduidelijk hoe groot de schade is.

Geraint Thomas is op goed 25 kilometer van de streep zwaar ten val gekomen in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland, waar hij verder de basis legt voor de Ronde van Frankrijk. De Welshman van Team Ineos bleef een tijdlang op de grond zitten en tastte naar zijn schouder/sleutelbeen, maar daarna kon hij toch eigenhandig zijn jasje al aandoen. 

De winnaar van de Tour van 2018 stapte wel uit de Zwitserse rittenkoers, waardoor zijn deelname aan de Tour aan een zijden draadje hangt. Het is wel nog onduidelijk of er al dan niet iets gebroken is. 

Opnieuw een tegenvaller voor Team Ineos dus, dat eerder Chris Froome met meerdere breuken zag uitvallen na een smak tegen een muurtje in de Dauphiné. Mogelijk ligt alle hoop voor een nieuwe Tour-zege van de Britse formatie bij de jonge Colombiaan Egan Bernal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties