Programma van Evenepoel staat nog niet vast: "Zou bijna ondankbaar zijn om hem daar voor de leeuwen te gooien"
Redactie
| 16 reacties

Clasica San Sebastian mogelijk in het programma van Remco Evenepoel

Programma van Evenepoel staat nog niet vast: "Zou bijna ondankbaar zijn om hem daar voor de leeuwen te gooien"
Foto: © photonews

Na zijn straffe prestatie in de Ronde van België is het voor Remco Evenepoel uitkijken naar het BK (tijdrijden). Hoe zijn programma in het tweede deel van het seizoen er uitziet, dat is nog niet helemaal zeker volgens Patrick Lefevere.

Ploegleider Klaas Lodewyck liet eerder nog ontvallen dat de eerste twee jaren leerschool blijven voor het toptalent. Zo is de Ronde van Romandië ook de enige WorldTour-rittenkoers waar Evenepoel voorlopig aan deelnam. "We hebben hem bewust weggehouden van de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland", vertelt Patrick Lefevere. "Ons eerste hoofddoel was de Ronde van België en dat doel heeft Remco niet gemist."

Nu is het uitkijken naar het BK, daarna volgt er een herstelperiode. "Na het BK tijdrijden en het BK op de weg mag de riem er even af. In juli gaat hij op hoogtestage. Nadien gaan we hier en daar een WorldTour-koers proberen te rijden en zien hoe hij daar presteert", aldus Lefevere bij Sporza

Maar het programma van de 19-jarige Vlaams-Brabander staat dus nog niet vast. "De Clasica San Sebastian is een mogelijkheid, maar de mannen die daar meerijden komen zo goed uit de Tour dat het bijna ondankbaar zou zijn om hem daar voor de leeuwen te gooien. Maar ik zeg niet onmiddellijk nee", laat Lefevere toch nog een opening. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties