Tourzege in '89 was hoogte- én dieptepunt voor José De Cauwer: "Tot vorig jaar afbetaald voor Tourzege"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 30 reacties
Tourzege in '89 was hoogte- én dieptepunt voor José De Cauwer: "Tot vorig jaar afbetaald voor Tourzege"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

José De Cauwer is als cocommentator, analist en ex-bondscoach een bekend gezicht in de Belgische wielersport. Maar De Cauwer heeft er natuurlijk ook een verleden als ploegleider opzitten. Al heeft hem dat (financieel) lang achtervolgd...

José De Cauwer was maandagavond één van de gasten in De Kleedkamer. De 69-jarige De Cauwer won in 1989 de Ronde van Frankrijk met de Amerikaan Greg LeMond. Hij was toen ploegleider voor gelegenheidsformatie ADR-Agrigel, maar die periode heeft De Cauwer ook nog een smak geld gekost. 

"Mijn hoogtepunt en mijn dieptepunt. Omdat ik toen veel geld ben kwijtgespeeld", blikt de Sporza-cocommentator terug op die bewuste Tour. "Ik had bijgelegd om aan de Tour deel te nemen, ik had hotels geregeld met mijn eigen geld en ik had de koffers betaald. Naïef, maar we waren wel aan het winnen. Ik was zo fier als een gieter."

20 jaar lang afbetaald

De renners en het personeel van ADR-Agrigel werden bovendien ook niet bezoldigd. "Die heb ik deels vergoed. Ik stak er mijn eigen geld in op het moment dat ik net een groot stuk grond gekocht had met hangars en gebouwen. Ik wilde het verhuren om mijn pensioen te spekken, maar ik heb alles moeten verkopen. Op de koop toe kreeg ik ook een belastingaanslag van 5 miljoen Belgische frank opgelegd."

De Cauwer hield er een serieuze financiële kater aan over. "20 jaar lang heb ik afbetaald, tot vorig jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties