Vertrouwensboost voor Viviani en Deceuninck-Quick.Step: "Ik weet dat we de beste lead-out ter wereld hebben"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Ritzege in de Ronde van Zwitserland een vertrouwensboost voor Elia Viviani

Vertrouwensboost voor Viviani en Deceuninck-Quick.Step: "Ik weet dat we de beste lead-out ter wereld hebben"
Foto: © photonews

Maandag greep hij nog nipt naast de ritzege, maar dinsdag was het wel prijs voor Elia Viviani (Deceuninck-Quick.Step) in de Ronde van Zwitserland. De Italiaanse kampioen bleef Michael Matthews en Peter Sagan voor, goed voor zijn eerste overwinning sinds de Tirreno-Adriatico van maart.

Dan doet een ritzege in een hoog aangeschreven wedstrijd natuurlijk nog meer deugd. Zeker met de Tour die binnen goed twee weken van start gaat. "Deze zege is zeker goed voor het vertrouwen met het oog op de komende weken", zei Viviani na zijn overwinning.

"Het is altijd belangrijk om een WorldTour-koers te winnen. Al mijn zeges in 2019 waren op dat niveau. Dat zegt veel over mijn seizoen, al is het aantal zeges natuurlijk wat lager dan vorig jaar."

"Deze zege betekent veel voor mij" - Elia Viviani

Kasper Asgreen, Yves Lampaert en uiteindelijk Michael Mørkøv zetten de Italiaans kampioen in een perfecte positie af. "We hoopten op een sprint vandaag en wilden het beter doen dan gisteren", vervolgde Viviani. "De jongens waren absoluut van goudwaarde. Ze hielpen me over de laatste klim en vervolgens vertrouwde ik ze volledig in de finale."

"Ik weet dat we de beste lead-out ter wereld hebben. We namen de verantwoordelijkheid in de laatste kilometers en zaten vooraan in de afdaling. Dat was erg belangrijk met het oog op de sprint. Michael zette me in perfecte positie af en ik kon het mooi afronden. Deze zege betekent veel voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties