Yves Lampaert dreigt door zware concurrentie uit de boot te vallen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 16 reacties

Lampaert valt mogelijk net naast Tourselectie Deceuninck-Quick.Step

Yves Lampaert dreigt door zware concurrentie uit de boot te vallen
Foto: © photonews

Als Belgisch kampioen is Yves Lampaert inmiddels wel een zeer gewaardeerde pion binnen Deceuninck-Quick.Step, maar toch zou het kunnen dat hij niet naar de Ronde van Frankrijk mag. De concurrentie binnen het eigen team is dan ook groot. Het wordt ofwel net wel of net niet.

De drie kopmannen lijken vast te staan: Viviani voor de sprints, Alaphilippe voor andere ritten en Mas voor het klassement. Viviani krijgt Richeze en Mørkøv mee, Devenyns moet Mas beschermen. Ook Gilbert lijkt zeker van zijn plaats. Blijft over: nog één plek. Om die in te vullen wordt er vooral gedacht aan een dienende renner die controle kan houden over de ontsnappingen.

ASGREEN OF LAMPAERT?

Lampaert had dit jaar al uitdrukkelijk zijn wens geuit om de Ronde van Frankrijk te rijden, maar had dan wellicht ook ritwinst in zijn gedachten. Voor een zuiver dienende rol in de Tour zou hij niet te trappelen staan. De keuze zou dan ook wel eens kunnen vallen op Kasper Asgreen.

De Deen verkeert immers in uitstekende vorm. Aangezien hij nog nooit de Tour reed, zou hij happiger zijn om zich te schikken naar orders van het team. Bovendien kan hij ook een belangrijk schakelstuk worden in de ploegentijdrit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties