Afwachten hoe conditie van Thomas De Gendt gesteld is in Tour: "Goede vorm in Giro kwam een week te laat"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Afwachten hoe conditie van Thomas De Gendt gesteld is in Tour: "Goede vorm in Giro kwam een week te laat"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt, die dit seizoen de drie grote rondes rijdt, is momenteel in volle voorbereiding op de Tour. Tussen de Giro en de Ronde van Frankrijk rijdt hij alleen het BK tijdrijden en op de weg.

Het is de eerste keer dat de Lotto Soudal-aanvaller zich aan drie grote rondes waagt. "De Giro moest eigenlijk de gemakkelijkste grote ronde worden, omdat je dan nog fris zit", doet De Gendt zijn verhaal bij Sporza. "Ik had met Paul Van Den Bosch gepland om me in de eerste tien Giro-dagen rustig te houden en te werken voor Caleb Ewan. De supervorm had dan moeten komen na tien dagen. Maar dat gebeurde niet echt."

De Gendt probeerde wel, maar het was telkens net niet genoeg. "Ik zat wel twee keer mee in een goede ontsnapping, waarin ik min of meer kon strijden voor de overwinning. Maar ik kwam telkens tekort op het beslissende moment. De laatste twee dagen waren de beste van heel mijn Giro, met de derde plaats in de tijdrit. Een tijdrit liegt niet over de conditie, mijn goede vorm kwam dus een week te laat."

Tour

Binnen goed twee weken staat De Gendt aan de start van de Tour in Brussel. "Het is wel nog afwachten hoe mijn conditie zal zijn in de Tour. De meeste Tour-renners hebben de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland gereden, ik niet. Maar ik verwacht geen al te grote problemen. Het is de bedoeling dat de Tour mijn beste grote ronde zal worden van de drie", besluit de Waaslander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties