Belgische ex-ploegleider van Ullrich: "Jan zegt dat twee flessen whisky per dag drinken geen probleem is"

Redactie
| 11 reacties
Belgische ex-ploegleider van Ullrich: "Jan zegt dat twee flessen whisky per dag drinken geen probleem is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de aflevering van De Kleedkamer van maandagavond ging het met Rudy Pevenage ook over zijn goede vriend Jan Ullrich, die het de laatste maanden duidelijk niet makkelijk heeft gehad en vaak negatief in het nieuws kwam.

"Er is heel veel over geschreven", vertelt een openhartige Pevenage. "Ook wel een beetje met reden, want zijn vrienden en vertrouwelingen waren heel ongerust. We hebben alles geprobeerd om hem te laten opnemen. Dat is lang niet gelukt. Hij wou dat niet. Jan wil gewoon niet zien dat hij een probleem heeft. En daar zijn wij allemaal van overtuigd."

'Hij wil leven zoals een artiest'

"Maar Jan is een keikop. Hij denkt dat hij goed bezig is en hij wil leven zoals een artiest. 's Nachts leven en weinig slapen, daar heb ik toch een beetje mijn twijfels over. Hij is al vaak benaderd door mensen die zijn kop een beetje zot maken. Geld beleggen in een soort van bitcoin, dan maak ik mij grote zorgen. Dat is toch normaal? Hij wil van 1 euro 7 euro maken, maar dan zeg ik dat hij goed zot is."

Pevenage heeft wel nog regelmatig contact met Der Jan. "Hij heeft me vannacht om 1.30 uur nog opgebeld, maar ik sliep al", bekent Pevenage. "Maar natuurlijk hebben we nog contact. Bij mij is het nog niet gebeurd, maar hij heeft ook al enkele van zijn beste vrienden buitengezet omdat ze hem ervan overtuigden dat Jan niet goed bezig is."

"Als Jan zegt dat twee flessen whisky per dag drinken geen probleem is, ja... Hij zegt: 'Dat is gerijpt op een eiken vat. Dat is het beste wat er is voor je gezondheid.'"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties