Luxeknecht van Tom Dumoulin: "Ik ben sowieso niet de kopman in de Tour"

Redactie
| 0 reacties
Luxeknecht van Tom Dumoulin: "Ik ben sowieso niet de kopman in de Tour"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wilco Kelderman moest de luxeknecht van Tom Dumoulin worden in de Giro, maar dankzij een sleutelbeenbreuk en een gebroken nekwervel in Catalonië bleef hij zelf weg uit Italië. Kelderman weet dat het ondertussen kort dag wordt voor Dumoulin met het oog op de Tour.

Dumoulin kampt met knieperikelen en is daarom hoogst onzeker om topfit aan de start van de Tour te verschijnen. "Elke dag telt nu, dus het is wel zonde", vertelt Kelderman in gesprek met de NOS. "Tom is meestal redelijk resoluut in zijn besluiten. Dat is ook wel zijn sterke punt. Hij zal zich vast klote voelen. Ik lees ook van alles, maar ik weet ook niet wat er allemaal speelt."

Kelderman verkeert zelf nog niet in bloedvorm en wil dus niet weten van een promotie. "Ik ben sowieso niet de kopman, daarvoor is mijn aanloop naar de Tour niet goed genoeg geweest. Gelukkig hebben we Michael Matthews nog, dat is ook belangrijk. Dan zal het behalen van dagzeges het doel worden in de Tour. Maar speculeren heeft geen zin, laten we eerst maar even afwachten."

Balen

Kelderman wordt niet gespaard van pech. Ook niet in de Ronde van Zwitserland, waar hij al in de proloog ten val kwam. "Balen. Superfrustrerend. Gewoon klote", windt Kelderman er geen doekjes om. "Ik ben het wel helemaal zat om erover te praten. Met de media praten is nu niet mijn favoriete bezigheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties