Marianne Vos krijgt groen licht van dokters, Belgische renster dan weer onzeker voor BK tijdrijden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Marianne Vos krijgt groen licht van dokters, Belgische renster dan weer onzeker voor BK tijdrijden
Foto: © photonews

Wielerploeg CCC-Liv zag vorige week in de OVO Energy Women's Tour liefst vier rensters op één dag uitvallen na een massale valpartij. Het viertal is echter opnieuw oké, Marianne Vos neemt dit weekend deel aan de European Games.

Marianne Vos, goed voor een ritzege en de leiderstrui, was één van de voornaamste slachtoffers. "Ik voelde me goed en had eigenlijk nergens last van, alleen zat ik met wonden in het gezicht die gehecht moesten worden", vertelt ze op de site van haar team. "Na terugkomst in Nederland reed ik al vrij snel weer op de fiets rond en kon ik m’n trainingsblokken uitvoeren zoals ze waren voorgeschreven."

"Ik sta er met het oog op de European Games goed voor en ken geen beperkingen. De zwelling is afgenomen, de dokters hebben groen licht gegeven, alleen zitten er nog hechtingen in m’n neus, lippen en kaak. Met veel zin en vertrouwen en met een sterke Nederlandse selectie ga ik in Minsk van start."

Demey nog steeds met hinder

Ook onze landgenote Valerie Demey moest het strijdtoneel verlaten met gekneusde ribben. Al heeft ze nog steeds last. "Elke dag gaat het een beetje beter. Ik fiets ook alweer", klinkt het. "Helaas kan ik trainingen op hoge intensiteit nog niet uitvoeren. De dokter heeft aangegeven dat ik nog wel een paar weken last zou kunnen hebben van de gekneusde ribben."

"Hopelijk gaat het herstel bij een topsporter net wat sneller. Het Belgisch kampioenschap tijdrijden laat ik mogelijk schieten, omdat ik nu niet goed in de tijdritpositie kan trainen. Liever richt ik me dan op het kampioenschap op de weg. Daar maak ik meer kans op een goed resultaat", besluit Demey. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties