Ploegleider van Tom Dumoulin: "Op dit moment geen enkele ruimte meer voor tegenslagen"

Redactie
| 2 reacties
Ploegleider van Tom Dumoulin: "Op dit moment geen enkele ruimte meer voor tegenslagen"
Foto: © photonews

Zorgen bij Team Sunweb over Tom Dumoulin. De Nederlander lijkt de start van de Tour op 6 juli wel te halen, maar de vraag is hoe fit hij zal zijn na zijn knieperikelen. "Er resten nog 18 dagen om volledig te herstellen", blijft ploegleider Aike Visbeek positief.

Dumoulin kreeg na zijn ingreep van zondag groen licht van de ploegleiding om op hoogtestage naar La Plagne te gaan. De Giro-winnaar van 2017 was onderweg naar de Franse Alpen, maar maakte dan plots toch rechtsomkeer. Zelf voelde Dumoulin er zich niet heel erg goed bij, dus nam hij de beslissing uit voorzorg.

"Ik ga ervan uit dat hij terugkeerde uit voorzorg", zegt ook ploegleider Visbeek in HLN. "Ideaal is dit, kort voor de Grand Départ, niet. We zullen zijn toestand dag na dag goed moeten opvolgen. Ik blijf geloven dat hij de Tour haalt. Er resten nog achttien dagen om volledig te herstellen. Dat kan in zijn voordeel spelen."

"Net als het feit dat het zwaartepunt in de Tour pas in de derde week ligt. Hoe dan ook is er op dit moment geen enkele ruimte meer voor tegenslagen", weet ook de Nederlandse ploegleider van Team Sunweb. Op 6 juli vindt Le Grand Départ plaats in Brussel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties