Twee op een rij voor Viviani: "Perfecte werk van de jongens maakt het allemaal eenvoudiger"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Elia Viviani tankt vertrouwen voor de Tour met tweede ritzege op rij in Ronde van Zwitserland

Twee op een rij voor Viviani: "Perfecte werk van de jongens maakt het allemaal eenvoudiger"
Foto: © photonews

Tweede overwinning op rij voor Elia Viviani in de Ronde van Zwitserland, die duidelijk zijn topvorm richting Tour beet heeft. "Onze benen waren allemaal moe, want de etappe was erg zwaar", aldus de Italiaan.

Viviani gaf Sagan en onze landgenoot Stuyven het nakijken. "Het is altijd fijn om een wedstrijd te winnen", deed Viviani zijn verhaal na zijn ritzege. "Om twee keer op een rij te winnen is nog fijner. De jongens deden perfect werk en dat maakt het allemaal wel eenvoudiger. Dit succes bevestigt ook dat ik op de juiste weg ben voor de Tour."

Dat de 'jongens' perfect werk leverden, mag wel duidelijk zijn. Viviani werd in een zetel naar de meet gebracht. "Onze benen waren allemaal moe, want de etappe was erg zwaar. We wisten dat de oplopende finish en kasseien het tactisch ging maken. Ik vroeg de jongens pas op 1500 meter naar de kop te trekken. Nadat Max (Richeze, red.) me vooraan had afgeleverd, hoefde ik alleen mijn sprint nog in te zetten."

Mas helpen

"De vlakke etappes zijn nu over, maar ik blijf in de koers om Enric (Mas, red.) zoveel mogelijk te helpen. Hij is onze klassementsman en hopelijk kunnen we nog wat mooie resultaten vieren met de ploeg", zegt de Italiaanse kampioen nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties