Wanty-Gobert los eerste vijf namen voor de Tour de France, twee Belgen beleven vuurdoop

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Wanty-Gobert los eerste vijf namen voor de Tour de France, twee Belgen beleven vuurdoop
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wanty-Gobert heeft 2,5 weken voor Le Grand Départ reeds vijf namen gelost voor de Ronde van Frankrijk. De ploeg wordt gebouwd rond Guillaume Martin en telt alvast twee landgenoten.

Guillaume Martin wordt de klassementsman van Wanty-Gobert. Met de Noor Odd Eiking (24) en onze landgenoten Aimé De Gendt (25) en Xandro Meurisse (27) zijn er drie Tour-debutanten bij de Belgische ProContinentale formatie. "Guillaume Martin blijft, zoals bij de voorbije twee editites, onze troef voor het bergklassement. Andrea Pasqualon, die goed was voor zes top 10 plaatsen vorig jaar, zal onze enige sprinter zijn", vertelt ploegmanager Jean-François Bourlart. 

Sterke Meurisse in Dauphiné

Onze landgenoot Xandro Meurisse maakte dan weer indruk in de afgelopen Dauphiné met een 14e plek in het eindklassement. "Xandro Meurisse heeft in de Dauphiné bewezen dat zijn vorm in stijgende lijn is. Zijn top 10 in de laatste etappe van de Dauphiné bewijst dat hij zich ook in de bergen kan tonen. Aimé De Gendt is een solide hardrijder die onze beschermde renners kan bijstaan en in het offensief kan trekken."

Vijf namen zijn dus al zeker, de overige drie renners worden nog gekozen uit acht namen. "We hebben ervoor gekozen om vijf namen bekend te maken om deze renners te ontlasten. Op deze manier kunnen ze zich voluit op de voorbereiding van de aankomende Ronde van Frankrijk voorbereiden", aldus Bourlart nog. 

De voorlopige vijf namen van Wanty-Gobert voor de Tour: Aimé De Gendt, Odd Christian Eiking, Guillaume Martin, Xandro Meurisse en Andrea Pasqualon 

Deze acht renners komen in aanmerking voor de overige drie plaatsen: Frederik Backaert, Fabien Doubey, Wesley Kreder, Marco Minnaard, Yoann Offredo, Kevin Van Melsen, Pieter Vanspeybrouck en Loïc Vliegen 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties