🎥 Valpartij in finale houdt Groenewegen niet van winst, knappe ereplaats voor Debusschere

Dylan Groenewegen spurt naar ritzege in ZLM Tour

🎥 Valpartij in finale houdt Groenewegen niet van winst, knappe ereplaats voor Debusschere
Foto: © photonews

Ook op dag twee van de ZLM Tour was het de grote Jumbo-Visma-show. Niet zo nadrukkelijk als in de proloog, maar de ploeg leverde toch opnieuw de winnaar in de persoon van Dylan Groenewegen. Ook al kwam de Nederlandse topsprinter laat in de wedstrijd nog ten val.

De start van de eerste rit in lijn werd in ons land gegeven in Bredene. Het inspireerde onze landgenoot Julien Van den Brande om in de lange ontsnapping mee te gaan. Dat deden ook de Nederlanders Krul, Reinders en Van Sintmaartensdijk. 

De vier hielden het vol tot diep in de koers en achter hen verliep de achtervolging niet meteen met de beste organisatie. Dat had er mee te maken dat Dylan Groenewegen op dertien kilometer van de aankomst nog ten val was gekomen.

TWEE BELGEN IN TOP VIJF

Toch haalde het peloton de leiders nog in op vier kilometer van de meet en kwam het dus tot de aangekondigde massasprint. Groenewegen was tijdig teruggekeerd en troefde aan de finish Emils Liepins en Caleb Ewan af. Jens Debusschere toonde ook nog eens zijn snelle benen en werd vierde. Met Boris Vallée haalde nog een tweede Belg de top vijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties