Belangstelling voor Benoot heeft grote impact: zwaar doorwegende beslissing bij Lotto-Soudal

Tiesj Benoot gaat vertrekken bij Lotto-Soudal

Belangstelling voor Benoot heeft grote impact: zwaar doorwegende beslissing bij Lotto-Soudal
Foto: © photonews

Tiesj Benoot rijdt sinds 2015 voor de profploeg van Lotto-Soudal en was ook dit jaar nog de grote kopman in het voorjaar, maar in 2020 zal dat niet meer het geval zijn. De belangstelling voor Benoot blijkt te groot. Lotto wil en kan er niet tegen opboksen.

Het was al geweten dat Tiesj Benoot het moeilijkst te houden zou zijn van al de renners die einde contract zijn. Heel wat ploegen toonden interesse: AG2R, Movistar, Cofidis, Sunweb en Ineos. Momenteel blijken Sunweb en Ineos het meest concreet te zijn.

Het is vooral ten opzichte van hun aanbiedingen dat Lotto niet over de financiële slagkracht beschikt om te blijven wedijveren, meldt Het Nieuwsblad. Het had zijn kopman graag gehouden, maar heeft nu besloten daar ook niet te ver voor te willen gaan. Benoot vertrekt straks dus bij Lotto-Soudal. Wie zijn nieuwe werkgever wordt, staat echter nog niet vast.

DEGENKOLB HAALBAAR ALS VERVANGER?

Het betekent alvast dat de ploeg voor het Vlaamse voorjaar er anders zal uitzien bij Lotto-Soudal. Het raakte al bekend dat de Belgische wielerformatie hoopt om John Degenkolb te strikken. Voor de Duitser is er ook wel concurrentie van onder andere Education First.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere

Nieuwste reacties