Ben Hermans loopt in extremis kans op ritzege mis

Mezgec sprint voorbij Hermans en zijn medevluchters naar winst

Ben Hermans loopt in extremis kans op ritzege mis
Foto: © photonews

Nadat Pascal Ackermann de openingsetappe voor zijn rekening nam, zou de tweede rit in de Ronde van Slovenië lopen over een uitdagend parcours. Het was wel iets voor onze landgenoot Ben Hermans. Drie renners haalden hem en zijn metgezellen nog in met de streep in zicht.

De vroege vluchters werden in deze etappe al snel tot de orde geroepen. De bergjes gooiden sprinters Ackermann, Cavendish en Nizzolo overboord. Geen wonder, want ook de favorieten roerden zich. Chaves pareerde de versnellingen van Pogacar en Ulissi.

Die laatste zorgde zo wel voor een ferme schifting. Chaves, Pogacar en Vlasov gingen met hem mee. Even later kwam ook een groepje met Ben Hermans aansluiten. In het zog van de renner van Israel Cycling Academy vonden ook Visconti en Masnada de aansluiting.

POGACAR NIET BIJ DE BESTEN BERGOP

Pogacar en Masnada moesten nog op de Svetina toch passen. Het leek zo om de ritzege tussen de vijf overgebleven leiders te gaan, ook al was de voorsprong op de achtervolgende groep niet al te groot. Chaves kwam dan nog twee keer ten val, maar kon wel weer aansluiten.

CHAVES SPEELT VOOR SPELBREKER

Dat was geen zegen voor de andere vluchters: Chaves weigerde mee te werken omdat Mezgec, de sprinter uit zijn ploeg, nog mee was in de volgende groep. Het zorgde bij irritatie bij de anderen en de uitkomst van de rit was navenant. Het kwam nog tot een hergroepering met de meet in zicht en Mezgec sprintte naar winst, voor Bole en Vendrame. Hermans werd nog zevende.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties